Werken als Casemanager

Heb je een passie voor werken met mensen binnen een professionele bedrijfsomgeving? Ben je daarnaast geïnteresseerd in regels en wetgeving? Dan is het verkennen van de rol van casemanager zeker de moeite waard.

Werken als Casemanager

Maak een impact voor zowel werknemers als werkgevers.

Arbeidsongeschiktheid en verzuim zijn gevoelige onderwerpen met belangrijke implicaties voor zowel werkgevers als de samenleving, maar bovenal voor werknemers zelf. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 50 procent van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid wordt veroorzaakt door stressgerelateerde klachten? Een werknemer met een burn-out zit gemiddeld 242 dagen thuis, wat resulteert in een kostenpost van 1,8 miljard euro.

Als young professional kun je een verschil maken door als casemanager het verzuimbeleid vorm te geven voor gerenommeerde werkgevers zoals Ahold, Blokker en Randstad. Ontdek hoe je deze boeiende vraagstukken kunt aanpakken en bijdragen aan het welzijn van werknemers en de effectiviteit van werkgevers.

Meer weten?

Heb je een HR-achtergrond en klinkt de functie casemanager als iets voor jou? Of ben je je aan het oriënteren op een opleiding die past bij jouw vaardigheden?

Meer informatie

Wat doet een casemanager?

Een casemanager begeleidt het re-integratieproces van werknemers bij een specifiek bedrijf. In een bedrijf kunnen medewerkers regelmatig langdurig uitvallen. Het is van groot belang dat deze werknemers professioneel worden begeleid bij hun terugkeer op de werkvloer.

Als casemanager is het een uitdaging om de verschillende belangen goed te behartigen. Een werkgever wil zorgen voor een goed vitaliteitsbeleid en snelle, duurzame re-integratie in het werk realiseren, met kostenbeheersing als belangrijk onderdeel. Een werknemer heeft vooral behoefte aan goede verzuimbegeleiding. Succesvol casemanagement betekent beide partijen betrekken bij de stappen die nodig zijn voor een succesvolle re-integratie, zowel bij tijdelijke als langdurige arbeidsongeschiktheid. Je legt uit wat de waarde is van een eerlijk en helder ziekteverzuimbeleid voor alle betrokkenen.

Je communiceert de geldende rechten en plichten aan de betrokkenen en controleert of deze worden nageleefd. Op de juiste momenten tijdens het proces schakel je de juiste professionals in, zoals leidinggevenden, bedrijfsartsen, arbodiensten, arbeidsdeskundigen of jobcoaches. Je zorgt ook voor een goed gedocumenteerd dossier dat aantoont dat aan de wettelijke verplichtingen is voldaan. Als jonge professional en specialist op het gebied van sociale zekerheid zorg je voor structuur en duidelijkheid. Je maakt het verschil voor het bedrijf, de (voormalige) medewerkers, de verzekeraar en de samenleving.

Vergelijkbare banen in HR

Inspirerende verhalen

Meer weten?

Heb je een HR-achtergrond en klinkt de functie casemanager als iets voor jou? Of ben je je aan het oriënteren op een opleiding en past het profiel van een casemanager taakdelegatie bij je vaardigheden?

Meer informatie