Debby is in november 2017 begonnen bij Robidus. Daarvoor heeft zij altijd in de arbeidsbemiddeling gewerkt. Maar zij vond dat het daar teveel draaide om de commerciële kant. Debby: “Je gaat met mensen om, niet met middelen. Ik ben blij dat ik de switch heb kunnen maken naar Robidus. Natuurlijk gaat het ook bij verzuim om geld. Maar je vervult daarin een adviserende rol. Als casemanager ben je de spil tussen de werknemer, werkgever en de bedrijfsarts. En het mooiste is als je adviserende rol leidt tot een goede uitkomst.”

Het gaat erom de juiste route te kiezen en iedereen daarin mee te krijgen

Debby is pas tevreden als alle partijen tevreden zijn. “Dat is lastig. Want de werknemer die ziek is, de werkgever die zijn geld ziet weglopen en de bedrijfsarts die er medisch naar kijkt, hebben allemaal verschillende standpunten. Het gaat erom dan de juiste route te kiezen. Als dat lukt en voor iedereen een goede afloopt heeft, geeft dat heel veel voldoening”, aldus de casemanager.

Ik heb de kans gekregen om me te laten omscholen. Je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Je moet communicatief vaardig zijn en afstand kunnen nemen

Bij een baan als casemanager draait het om communicatie. Je moet dan ook zowel mondeling als schriftelijk helder kunnen communiceren. Debby: “Je moet ook goed en snel kunnen leren. Want je krijgt bij Robidus een pittig opleidingstraject van 3 maanden waar je werkt en leert tegelijkertijd. Ook is het heel belangrijk dat je afstand kunt nemen. Want je krijgt te maken met mensen die heftige beperkingen hebben. Als je dat allemaal mee naar huis neemt, ga je het lastig krijgen om het werk als casemanager uit te voeren.”

Debby vindt Robidus een hele fijne werkgever. “Ik heb de kans gekregen om me te laten omscholen. Je hebt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Het is een laagdrempelige organisatie. De leidinggevenden zijn heel toegankelijk en staan altijd open voor gesprek. En de sfeer op de afdeling is heel goed.”

Debby Vergouwen - Robidus

Case Manager Verzuim

Debby Vergouwen is Casemanager Verzuim Retail bij Robidus. Zij heeft om de twee weken contact met zieke medewerkers. Debby: “Mijn rol is dat ik het traject dat nodig is voor mensen die langer dan twee weken ziek zijn uitzet en monitor. Ik verzorg de dossieropbouw, plan een afspraak met een bedrijfsarts in…ik zet alle gegevens die nodig zijn voor de Wet verbetering poortwachter en UWV in ons systeem. Daardoor weet je zeker dat aan alle eisen voldaan worden.”

WerkenbijRobidus.nl