Trainee Stories

Wilmine maakt impact als trainee

Wilmine Dommisse
23 okt 2023

Wilmine Dommisse is sinds oktober 2020 als trainee werkzaam bij Boskalis Nederland. “Ik volgde eerst een bachelor Civiele Techniek en vervolgens een master Waterbouwkunde aan de TU Delft”, vertelt Wilmine.

“Toen ik aan het afstuderen was oriënteerde ik me op de volgende stap. Mijn voorkeur ging uit naar een aannemer om de praktijkzijde van dichtbij mee te maken. Boskalis stond boven aan mijn wensenlijst. Waarom? Er liggen veel kansen omdat het zo’n grote organisatie is met als bonus dat je letterlijk met je voeten in de modder staat. Des te fijner dat ik hier een traineeship mag doen.”

Bij alles mogen meekijken

Het eerste assignment van Wilmine is het project sanering TGG Westdijk in Bunschoten-Spakenburg. “Hier heb ik een dubbelrol, namelijk die van Assistent Uitvoerder en Werkvoorbereider. Een fijne binnenkomer om met een relatief klein project te starten. Het mooie is dat ik bij alles mag meekijken en bij veel overleggen zit. Het contact met de opdrachtgever maak ik van dichtbij mee en ik ervaar hoe beslissingen tot stand komen. In dit project heb ik al meerdere fases meegemaakt, namelijk de werkvoorbereiding, de start van de werkzaamheden en de uitvoeringsfase. En in al die fases heb ik ook een eigen verantwoordelijkheid. Zo coördineerde ik de opbouw van de laadbrug. De verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken is echt leerzaam. Als het precies zo uitpakt zoals je van tevoren had bedacht, dan is dat enorm gaaf. Je ziet letterlijk de machines hun werk doen zoals je het op papier bedacht hebt.” Het project is nu in volle gang en momenteel coördineert Wilmine de schepen die de grond afvoeren.

Wat je leert is gelijk toepasbaar in de praktijk

Gedurende het traineeship is er veel oog voor de ontwikkeling van de trainees. Wilmine praat er enthousiast over. “Het grote voordeel van een traineeship is dat je veel processen ziet en dat je veel mogelijkheden krijgt om persoonlijk te groeien. Iets wat bij Boskalis goed is geregeld. De cursussen die je als trainee krijgt, vind ik erg goed, omdat wat je leert gelijk toepasbaar is in de praktijk. Er is een externe coach voor de begeleiding op persoonlijk vlak en intern een mentor die je ondersteunt gedurende het traject. De mentaliteit binnen Boskalis spreekt mij enorm aan. De collega’s zijn er om je vooruit te helpen!”

Creating new horizons is letterlijk én figuurlijk van toepassing op Boskalis als werkgever.

“Creating new horizons is letterlijk en figuurlijk van toepassing op Boskalis als werkgever”, beaamt Wilmine. “Letterlijk creëer je een nieuwe horizon waardoor de dingen er buiten anders uit gaan zien. En de figuurlijke betekenis kunnen we vertalen naar een toekomstgerichte organisatie, waar het thema duurzaamheid breed wordt gedragen. We werken met duurzaamheidseisen en voeren projecten zo duurzaam mogelijk uit. Er worden nieuwe standaarden neergezet als het gaat om duurzaamheid en veiligheid. Dat ik mag meedenken over nog veiligere werksituaties op het project, geeft mij het gevoel dat ik echt iets kan betekenen voor de organisatie”, besluit Wilmine haar verhaal.

Meer weten over een traineeship bij Boskalis? Hier lees je alles over de mogelijkheden.