Trainee Stories

Thijmen maakt impact als trainee

Thijmen Dingemanse
23 okt 2023

Als stagiair vond Thijmen (23 jaar) al een paar jaar geleden zijn draai bij Boskalis Nederland. De keuze om terug te keren als trainee was dan ook zo gemaakt. “In mijn huidige rol in projectbeheersing kan ik me maximaal ontwikkelen op professioneel én persoonlijk vlak.”

“Mijn meewerkstage op de afdeling Earthmoving and Mining had me al enthousiast gemaakt”, begint de geboren Zeeuw. “Na mijn studie Civiele Techniek in Rotterdam ging ik een half jaar op reis naar Curaçao, Mexico en de VS. Ik lag met een biertje op het strand na te denken over de toekomst toen mijn voormalig stagebegeleider me opbelde. ‘Of ik me wilde inschrijven voor het traineeprogramma.’ Lang verhaal kort: ik doorliep de sollicitatieprocedure met succes en kon in september beginnen.”

Stoomcursus projectbeheersing

Momenteel heeft Thijmen een rol in projectbeheersing bij een groot infraproject aan de RijnlandRoute bij Valkenburg. “In onze plannen en tekeningen staat precies wat we voor de opdrachtgever gaan doen. Soms moeten we hiervan afwijken, bijvoorbeeld bij een verbetering ten opzichte van het originele plan of een alternatief om kosten te besparen. Op zo’n moment kijk ik samen met de verantwoordelijke partijen naar de oorzaak en gevolgen van de afwijking. Dat is ontzettend leerzaam, want elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Daarnaast wil ik een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de andere facetten van projectbeheersing. Oplevering, kwaliteitsmanagement, planning, noem maar op. Juist over de minder technische kanten van het werk heb ik op school weinig geleerd, dus dit is hét moment om daarin ervaring op te doen.”

Je kunt met werkelijk al je ambities bij Boskalis Nederland terecht.

Samen werken aan jezelf

Al tijdens de introductieweken leerde Thijmen veel over zichzelf. “Voorheen nam ik personal development nog niet zo serieus”, geeft hij toe. “Maar daar kwam ik snel op terug. Ik leerde over mezelf dat ik in nieuwe situaties vrij afwachtend kon zijn en niet zo snel mijn mening gaf of vragen stelde. Het kan juist handig zijn om dat wel te doen. Met die kennis op zak ben ik veel zelfverzekerder geworden. Samen met andere trainees hebben we een maandelijkse personal development sessie met een coach, waarin we als groep reflecteren op onze individuele leerdoelen door casussen te bespreken. Dat is leerzaam en goed voor de band. We hebben sowieso goed contact en ondersteunen elkaar. Zo bezoeken we regelmatig elkaars projecten en delen we ervaringen uit.”

Thijmen is positief verrast door alle mogelijkheden binnen Boskalis. “Gelukkig krijg ik de kans om goed om me heen te kijken. Ik wil nog veel meer (technische) kennis opdoen en me verder verdiepen in de organisatie. Overzicht houden over een volledig project trekt me in elk geval meer dan een specialisatie, dus op termijn wil ik binnen Boskalis doorgroeien richting een managementfunctie. Ik leg de lat hoog voor mezelf.”

Meer weten over een traineeship bij Boskalis? Hier lees je alles over de mogelijkheden.