Student no more. Consultant all the more.

Tom Albersen
29 Jun 2024

Tom had een vrij typisch studentenleven, met de bekende mix van plezier, sporadische colleges, en een serieuze focus tijdens de tentamenperiodes. Maar zelfs te midden van dit losse studentenleven koesterde Tom altijd de ambitie om iets van zijn (werk)leven te maken.

En ineens is het zover. Blij dat je die schooldeuren achter je dichttrekt, maar toch een tikkeltje nerveus over wat komen gaat. Zal ik de juiste baan vinden? Bij het juiste bedrijf? Wat als het me niet bevalt? Tom deelt in de blog zijn eigen ervaringen, van het studentenleven tot aan zijn sprong in het professionele avontuur.

Bewaak de balans tussen werk en privé

De overgang van student naar consultant was even wennen. Plotseling betekende het elke dag vroeg opstaan, volledige werkdagen maken en reizen naar klanten, waardoor er een nieuwe structuur en verwachtingen ontstonden. Het bewaken van de balans tussen werk en privé is hierbij cruciaal. In mijn studententijd genoot ik van vrijheid en flexibiliteit, maar nu in het werkende leven is het belangrijk een gezonde balans te vinden.

Gelukkig werd ik vanaf het begin betrokken bij een concreet project en kon ik rekenen op de ondersteuning van ervaren collega’s, wat de overgang soepel liet verlopen. Direct vanaf de eerste dag was er ruimte voor flexibiliteit. Werken vanuit een delaware kantoor of een training volgen kon, in overleg met de klant. Deze flexibiliteit, gecombineerd met een boeiende en leerzame baan met veel variatie, deed me snel de 'goede oude tijd' als student vergeten. Hello goede nieuwe tijd!

Een jaar later kan ik met tevredenheid zeggen dat mijn verwachtingen grotendeels zijn waargemaakt.

Voel je niet als een nummer; maak deel uit van de #peopleofdelaware

Bij delaware is het niet alleen werk; het is deel uitmaken van een gemeenschap waarin iedereen betrokken is bij elkaars succes. Geen hiërarchie die je het gevoel geeft een nummer te zijn, maar eerder een dynamische en ondersteunende groep waarin je groeit en gedijt.

Collega’s, zij aan zij

Ondanks alle goede zorgen kan het als nieuwkomer soms voelen alsof je langzaam verdrinkt, zeker als je begint met een nieuwe SAP-module. Het is geruststellend om te weten dat je collega’s er zijn om je te ondersteunen. Als een collega proactief of op het juiste moment een helpende hand biedt, krijg je het vertrouwen om de volgende uitdaging aan te gaan. Bovendien weet je gewoon dat als je ziet dat een van je (jongere) collega’s worstelt, jij ook bereid bent om een helpende hand uit te steken. Dat vormt de kern van onze bedrijfscultuur.

De stap zetten naar het werkende leven voelt als een duik in het onbekende. In sollicitatiegesprekken zet je jezelf in de schijnwerpers, terwijl je toekomstige werkgever hetzelfde doet. “Een jaar later kan ik met tevredenheid zeggen dat mijn verwachtingen grotendeels zijn waargemaakt. Bovendien is het geruststellend te weten dat delaware niet alleen kijkt naar wat goed is voor de organisatie, maar ook naar wat goed is voor jou. Als de huidige functie niet helemaal jouw ding blijkt te zijn, staat delaware open voor het bespreken van interne overstappen, zodat jij jouw kracht op de best mogelijke manier kunt benutten.”

Student no more. Consultant all the more.

Benieuwd naar alle mogelijkheden binnen delaware?

Bekijk de vacatures

Veronique van Boxtel - delaware Netherlands

Recruitment Business Partner

Werken bij delaware