Voor mijn studie International Hotel Management was ik op zoek naar een afstudeerstage. Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik veel verantwoordelijkheden krijg, uitdaging vind en waar een ongedwongen werksfeer hangt.

Daarnaast liggen mijn interesses in het werken met mensen, de organisatie van evenementen, in combinatie met het werken voor een mooi product, zoals bier. Het verhaal achter AB InBev en de bijbehorende cultuur sprak mij dan ook meteen aan.

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

Binnen AB InBev zijn er verschillende mogelijkheden om te beginnen als trainee, in de richting van sales en marketing, maar ook in de vorm van een management traineeship kun je het bedrijf op een dynamische manier leren kennen. Wat ik tijdens mijn stage om me heen veel heb gezien is de manier waarop een werknemer die zijn of haar capaciteiten laat zien ook op een vlotte manier de kans krijgt om door te groeien naar een nieuwe functie.

De focus van AB InBev ligt op de pijlers dream, people en culture, wat erg terugkomt in de cultuur van het bedrijf.

Waar ik me mee bezig hou

Ik loop stage op de Special Events afdeling. Dit houdt in dat wij onder andere meewerken aan de uitvoer van een marketing activatie op evenementen, maar ook interne evenementen organiseren. Verder zijn we ook bezig met het evalueren van activaties en het voorbereiden van toekomstige evenementen. Elk merk heeft een eigen identiteit en een eigen doelgroep, op deze manier ligt de focus van ieder bier weer op een ander festival, waardoor de activaties heel erg variëren. Hierdoor zijn we de ene week druk met de organisatie en uitvoer van een activatie op een bierproeffestival en staan we de andere week op een music festival. De ene werkweek zitten we 5 dagen op kantoor, terwijl we de andere week we 3 dagen op verschillende festivals aanwezig zijn. Geen werkweek is hetzelfde op deze afdeling.

Bedrijfscultuur en kernwaarden

De focus van AB InBev ligt op de pijlers dream, people en culture, wat erg terugkomt in de cultuur van het bedrijf, waar een ongedwongen werksfeer hangt en waar er veel mogelijkheden worden geboden tot persoonlijke en team ontwikkeling. In het bedrijf wordt je gezien als volwaardige medewerker in plaats van stagiaire, waardoor je veel verantwoordelijkheden krijgt maar waardoor je je ook gewaardeerd voelt als collega. Overdag wordt er serieus gewerkt en na kantooruren is er ook zeker tijd voor een biertje met collega’s. Dit samen maakt het voor mij een super leuke, interessante en leerzame stageplek.