"Samenwerken staat centraal om tot een mooi eindproduct te komen."

Stef van der Schaaf
17 okt 2023

Onze collega Stef heeft aan de Universiteit van Amsterdam de master Bedrijfseconomie gestudeerd. Tijdens deze master volgde hij een stage waarbij hij in aanraking kwam met data. Hij merkte dat hij dit eigenlijk leuker vond dan de bedrijfseconomie studie die hij op dat moment volgde. En zo kwam het dat hij richting het einde van zijn master zich meer ging oriënteren op Business Intelligence en de functie van Junior Business Intelligence Specialist bij A.S. Watson Benelux vond.

Weinig ‘standaard vragen’ en een informele sfeer

Tijdens het eerste gesprek bij AS Watson had ik meteen een ander gevoel dan bij sollicitatiegesprekken bij andere organisaties. Er werden weinig ‘standaard vragen’ gesteld en het was een stuk informeler qua sfeer. Dit beviel me erg goed. Ruim vijf jaar later werk ik nog steeds in hetzelfde team (nu niet meer als Junior) met veel plezier.

De afdeling Business Intelligence

Onze afdeling verzorgt het functionele beheer van de – zoals de afdelingsnaam al zegt – ‘Business Intelligence’ applicaties. Deze applicaties kunnen door bijna alle andere collega’s van het hoofdkantoor en Supply Chain worden gebruikt. Zij kunnen zelf rapportages maken en raadplegen middels deze applicaties. Wanneer men vastloopt met het ontwikkelen van een rapportage, dan kunnen wij meehelpen. Ook zijn er rapportages die wij zelf bouwen: bijvoorbeeld wanneer ze te groot- of te complex zijn om door de afdelingen zelf ontwikkeld te worden. Deze rapportages kunnen verschillende doelen dienen: nieuwe inzichten geven, maar soms worden rapportages ook gebruikt om processen te automatiseren. Beide takken vind ik erg interessant!

Er wordt geïnvesteerd in de medewerkers

In de tijd dat ik hier werk, heeft onze afdeling een nieuwe applicatie gekregen om in beheer te nemen. Het was erg leerzaam – en ook leuk – om met onze afdeling een plan te maken hoe we dit beheer vorm gingen geven. Daarnaast hebben we ook een aantal trainingen gevolgd om het programma zo snel mogelijk eigen te maken. Hier is goed in geïnvesteerd en dat zorgde ervoor dat we snel op een wat hoger niveau zaten, zodat we ‘de business’ van nieuwe rapportages konden voorzien.

Wat ik mooi vind aan het werk dat mijn afdeling doet, is dat we vanuit het hele bedrijf aanvragen krijgen. De materie waar je mee bezig bent is dus erg afwisselend.

Afwisseling in de werkzaamheden

Wat ik mooi vind aan het werk dat mijn afdeling doet, is dat we vanuit het hele bedrijf aanvragen krijgen – wij noemen de collega’s van andere afdelingen dan ook ‘klanten’. Vanuit de operatie en logistiek tot aan de financiële afdelingen en Group IT. De materie waar je mee bezig bent is dus erg afwisselend. De ene dag heb je meer overleggen in projectgroepen en direct met klanten, andere dagen ben je weer veel inhoudelijker bezig en kun je stoeien met rapportages om deze zo krachtig mogelijk te laten zijn voor de eindgebruikers.

Een eindresultaat om trots op te zijn!

Samenwerken staat hierin centraal om tot een mooi eindproduct te komen: wij hebben veel input nodig vanuit de klant, want we moeten iets opleveren wat voor hen zo veel mogelijk toegevoegde waarde heeft. Aangezien wij weer meer ervaring hebben met het maken van rapportages, kunnen wij wel weer bepaalde zaken aan- of afraden. Als dit soepel gaat en je zo samen tot een mooi eindresultaat komt, is dat iets om trots op te zijn.

Stef is 29 jaar en woont samen met zijn vrouw, zoontje (2) en dochtertje (0) in Veenendaal. Hij heeft altijd fanatiek gesport (atletiek) en probeert dit nu nog steeds regelmatig te doen in zijn vrije tijd.