Career Stories

"Mijn identiteit inzetten voor een gezonde en veilige samenleving"

Management Traineeship
23 okt 2023

1 september 2019 was de eerste dag van mijn Management Traineeship. Op die dag wist ik twee dingen zeker, namelijk dat ik op de juiste plek was en dat ik in twee jaar veel zou leren. Maar ik wist nog niet hoe mijn ontwikkeling eruit zou zien en wat ik allemaal zou tegenkomen gedurende het Traineeship. Afgelopen maand ben ik na opdrachten bij Centraal Beheer en Zilveren Kruis begonnen aan mijn derde traineeopdracht bij de afdeling Strategy & Research van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Ondertussen heb ik ook antwoorden op de vragen die ik op de eerste dag van het Traineeship had.

Bij elke opdracht kijken wij hoe ik het meest zal leren en tegelijkertijd de beste bijdrage kan leveren.

De grootste ontwikkeling heb ik in het afgelopen jaar bereikt dankzij het persoonlijk leiderschapsprogramma dat centraal staat in het Traineeship. Dit programma heeft mij erg waardevolle inzichten gebracht. Voor mij was een belangrijk inzicht om altijd mijzelf te blijven, daarbij uit te gaan van mijn eigen kwaliteiten en normen en te luisteren naar mijn gevoel. Ik ben mij nu meer bewust dat ik juist door mijn eigen culturele identiteit en normen en waarden in te brengen op authentieke wijze een bijdrage kan leveren en het verschil kan maken.

Dit bewustzijn wordt pas waardevol op het moment dat dit wordt toegepast in de praktijk. Met begeleiding van mijn mentor en managers vertaal ik het daarom naar mijn dagelijkse werk. Bij Achmea is het voor mij mogelijk om mijn eigen culturele identiteit in te zetten voor een gezondere en veiligere samenleving. Dit is erg belangrijk omdat wij als verzekeraar alleen zo een echte weerspiegeling worden van- een steeds diverser wordende samenleving. Daarom nodig ik iedereen die deze blog leest ook uit om zijn of haar culturele identiteit te omarmen en deze ten volle te benutten.